„Kohótovické FRGÁL“

Pro výtečný frgál z Valašska nemusíme daleko. V Kohoutovicích máme totiž šikovnou kuchařku, paní Moniku Danielovou, která tuto výtečnou specialitu peče přímo zde.

Jak říká babička jejího manžela: „Só to takové naše buchtové placky“. Monika dělá ty „placky“ – tedy Frgály s mnoha příchutěmi. Hruškovou, švestkovou, meruňkovou, a další marmelády má vlastní, protože ty kupované nejsou zkrátka to ono. Frgále připravuje vždy, když její malá dcerka Klárka usne a ona má na pečení klid. Nevěřili byste, ale velkým pomocníkem je její manžel, který je zároveň hlavním degustátorem. Specialitou je poslední kousek těsta, který Monika splete do malé vánočky a který má Klárka ráno na snídani. Monika peče pro radost, do cukráren, ale i pro lidi, kteří mají zájem. Takže pokud máte chuť na poctivý Frgál z Kohótek, doporučuji ten Moničin.